Spaanse wijnproeverij

Geen enkel ander genotsmiddel biedt een zo grote variatie aan geuren en smaaknuances dan wijn: honderden aroma’s die een harmonisch geheel vormen. Geen wonder dat wijn omgeven wordt door talrijke culturen en dat de wijnstok al 9000 jaar door de mens wordt vereerd. Zover gaan de eerste getuigenissen van de wijnbouw terug. De ranken groeiden nog in het woud en klommen langs de boomstammen omhoog. De vogels leerden als eersten de ranken omwille van hun zoete druiven te waarderen.
Pas daarna kwamen de mensen, die ontdekten dat ze het sap van de druiven konden laten gisten. Op die manier ontstond de eerste wijn.

In samenwerking met Casa Rioja worden in Me Gusta diverse wijnproeverijen georganiseerd.

Tijdens de wijnproeverij wordt Spanje als wijnland behandeld. De gebieden Rioja, Navarra, maar ook minder bekende gebieden, komen aan bod. De verschillen tussen joven, crianza, reserva passeren de revue.

Tijdens deze proeverij krijgen de gasten de kans om een zestal wijnen te ontdekken. Standaard wordt er stokbrood bij de proeverij geserveerd. Dit kan echter uitgebreid worden met diverse tapas.

Voor verdere informatie of reserveren, stuur een e-mail naar: info@tapasmegusta.nl